Overige films

P.S. I Love You (Richard LaGravenese, 2007, VS). Melodrama met botte grapjes. Hillary Swank wordt door gevoelige geest van overleden echtgenoot (Gerard Butler) bijgestaan in haar rouwverwerking. RTL5, 20.30-23.00u.

The Net (Irwin Winkler, 1995, VS). Derde regie van producent Winkler volgt in onwaarschijnlijk scenario het stramien van de thriller over de onschuldige eenling, die door anonieme machten achtervolgd wordt en van zijn identiteit beroofd. Sandra Bullock komt als vereenzaamde softwarespecialiste in het bezit van een curieus bestand waarmee praktisch elk groot computersysteem valt te kraken. RTL8, 20.30-22.50u.

Gwoemul / The Host (Bong Joon-Ho, 2006, Zuid-Korea). Internationale hit, griezelfilm die de wetten van de monsterfilm tart. Want het monster, dat opduikt uit de diepten van de rivier de Han, is al na tien minuten film in volle glorie te bewonderen. Het is een glibberige reuzenvis met dubbele rijen tanden, een soort vleesetende plant met slijmerige tentakels. Hij stuitert over de kaden en zaait angst en verderf onder de mensen aan de rivier. RTL7, 23.10-1.30u.

Führer Ex (Winfried Bonengel, 2002, Dui). Op authentiek levensverhaal gebaseerd drama over twee Oost-Berlijnse vrienden die in de gevangenis neo-nazisten worden. ARD, 0.35-2.15u.