op nrcnext.nl

Gissen rond Neelie Kroes

Terwijl de VVD de peilingen bestormt en Mark Rutte zich moeiteloos door debatten lijkt heen te slaan, blijft er één vraag open. Komt Neelie op het toneel? Op een groot ICT-congres heeft de eurocommissaris het volgende gezegd: „There is no need for me to come back to the Netherlands. I’m a European and there is a lot to do.”

Racen met Rouvoet

Een melig computerspelletje van de ChristenUnie in de aanloop naar de verkiezingen: Racen met Rouvoet. Voor de gamer die „een stukje obstakel” wil, meldt de ChristenUnie. Hoe dat werkt? Je strijdt in een hybride auto tegen andere lijsttrekkers. Onderweg kom je wegversperringen tegen die dreigende namen dragen als armoede, verslaving, werkloosheid, discriminatie, criminaliteit, vergrijzing en vervuiling. Maar daar heb jij geen last van, want jij hebt pijltjestoetsen. En oh ja, je wint altijd. Check het blog voor de link naar het spel.

Bekerplant

Elk jaar maakt het International Institute for Species Exploration van de Amerikaanse Arizona State University een top-10 lijstje van de meest bijzondere ontdekkingen in het planten- en dierenrijk van het afgelopen jaar. Op nummer 1 staat de Nepenthes attenboroughii, een volgens de omschrijving van het instituut charismatische bekerplant die vernoemd is naar de bekende natuurfilmmaker van de BBC, David Attenborough. De reusachtige plant, met bekers waar een American football in past, is vorig jaar ontdekt in de Filippijnen.