Kort nieuws Sport

‘Wereldtitel voor Oranje levert 700 miljoen euro op’

Door een onzer redacteuren

Amsterdam, 26 mei. Als het Nederlands voetbalelftal op 11 juli het WK in Zuid-Afrika wint zal dat zo’n 700 miljoen euro opleveren. Dat blijkt uit onderzoek van ING, hoofdsponsor van het Nederlands elftal. Volgens de bank zal het consumentenvertrouwen en de consumptie door Nederlanders bij het veroveren van een wereldtitel zoveel toenemen dat de economie een dergelijke impuls krijgt. Ongeveer tien miljoen Nederlanders zullen het WK voetbal volgen. Eén op de negen Nederlanders zal het eindtoernooi ook tijdens werktijd volgen. Dat zal betekenen dat er in totaal anderhalf miljoen werkuren verloren gaan. Daar staat wel een betere werksfeer tegenover, aldus ING.

Basketbal: Suns op gelijke hoogte

PHOENIX, 26 mei. In de finale van de Western Conference van de Amerikaanse profcompetitie NBA is Phoenix Suns op gelijke hoogte gekomen met LA Lakers. Na de zege van vannacht van de Suns (115-106) kwam de stand in de best-of-seven op 2-2. Amare Stoudemire leidde de vooral in de slotfase sterke aanval van de Suns en maakte 21 punten. Hij herstelde zich van tegenvallende prestaties in de eerste drie duels. De Suns hadden de eerste twee duels tegen de titelverdediger verloren. (ANP)

Formule 1 keert in 2012 terug in VS

LONDEN, 26 mei. De Formule 1 keert in 2012 terug naar de Verenigde Staten. Het Texaanse Austin heeft met Bernie Ecclestone afgesproken dat het van 2012 tot in elk geval 2021 jaarlijks een Grand Prix mag organiseren, op een nog aan te leggen circuit. Ecclestone, eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1, maakte het nieuws gisteren bekend. In 2007 was de F1 voor het laatst in de VS, in Indianapolis. (ANP)

Sms-alarm op WK

DEN HAAG, 26 mei. Voetbalfans kunnen zich tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika laten registreren voor een sms-alarm. Via de sms’jes informeert de Nederlandse ambassade voor mogelijke veiligheidsproblemen. Maar ook andere belangrijke informatie wordt via het systeem verzonden. (ANP)