Kort nieuws Kunst

Lot Watt in handen van nieuw stadsbestuur

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 26 mei. De toekomst van het Rotterdamse poppodium Watt blijft ongewis. Het nieuwe stadsbestuur (PvdA, VVD, D66 en CDA), dat morgen wordt geïnstalleerd, krijgt de taak een reddingsplan op te stellen en voor te leggen aan de gemeenteraad. Watt heeft op korte termijn ruim 2 miljoen euro nodig om de financiële problemen het hoofd te bieden. Afzwaaiend wethouder Rik Grashoff (cultuur, GroenLinks) sprak de afgelopen week met alle belanghebbenden. Hij was bereid de opvolger van het roemruchte Nighttown opnieuw tegemoet te komen. „Maar niet tegen elke prijs”. De gemeenteraad twijfelt. Rotterdam moet de komende jaren fors bezuinigen, oplopend tot 150 miljoen euro per jaar. Grashoff wordt opgevolgd door VVD’er Antoinette Laan.

Rothenberger overleden

Door onze kunstredactie

AMSTERDAM, 26 MEI. De Duitse sopraan Anneliese Rothenberger is maandag in Zwitserland overleden. Haar leeftijd was onduidelijk, 83 of 85 jaar. Rothenberger was buitengewoon beroemd in werk Mozart, Richard Strauss. Ze maakte carrière in de Weense Staatsopera, de Salzburger Festspiele, de Scala van Milaan en de New Yorkse Metropolitan Opera. Ze speelde en zong in tal van muziekfilms en tv-programma’s en trad op in operettes. Ze gaf concerten met populair licht repertoire, zoals met tenor Rudolf Schock en dirigent Robert Stolz.