Kort nieuws Economie

Vopak vergroot capaciteit in China

Rotterdam, 26 mei. Tankopslagbedrijf Vopak gaat een opslagterminal bouwen op het Lisha Island in het Chinese Dongguan. Dat heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt. Het is de tweede capaciteitsuitbreiding in korte tijd. Een maand geleden maakte het bedrijf de bouw van een terminal in Spanje bekend. Om de terminal in Dongguan te kunnen bouwen, heeft Vopak een belang van 50 procent genomen in SeaLink. Dat bedrijf bezit grond en heeft het recht om een terminal voor vloeibare bulkproducten te bouwen en te exploiteren. (ANP)

Payrollbranche blijft groeien

Lijnden, 26 mei. De payrollbranche blijft groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar is de omzet met 5 procent toegenomen, zo heeft de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) vandaag bekendgemaakt. Voorzitter Jeu Claes spreekt van „een enorme opsteker”. In 2009 groeide de omzet al met 6 procent. Payrolling is het uitbesteden van de administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Het payrollbedrijf is juridisch gezien de werkgever. Dagelijks werken nu ongeveer 90.000 mensen via payrolling. (ANP)

JAL: meer tijd voor reorganisatie

Tokio, 26 mei. De noodlijdende Japanse luchtvaartmaatschappij JAL heeft twee maanden langer nodig om te komen met een herstructureringsplan. Dat maakte de maatschappij gisteren bekend. JAL vroeg in januari faillissement aan en is sindsdien bezig met behulp van de overheid een plan op te stellen waarmee het bedrijf verder kan. De onderneming maakte al eerder bekend tientallen routes te schrappen, waaronder de directe verbinding tussen Amsterdam en Tokio. De maatschappij zou eind juni haar plan indienen bij de rechtbank. Volgens JAL mag dat nu op 31 augustus. (ANP)