Japanse veterane schakelt Safina uit

Dinara Safina is gisteren uitgeschakeld op Roland Garros. De Russische nummer negen van de wereld verloor in een driesetter van de ongeplaatste Kimiko Date Krumm uit Japan: 6-3, 4-6 en 5-7. Bij de mannen vocht de als zesde geplaatste Andy Roddick zich in een ruim drie uur durend gevecht langs de taaie Fin Jarkko Nieminen: 6-2, 4-6, 4-6, 7-6 en 6-3.

De 39-jarige Date Krumm, die in 2008 haar rentree maakte na een afwezigheid van twaalf jaar, leek lange tijd geen aanspraak te maken op de zege. Zij werd gehinderd door een kuitblessure, die er in Estoril al voor had gezorgd dat zij zich terug moest trekken. De pijn verbijtend maakte zij een achterstand van anderhalve set goed. „Ik heb nog geen zin om te stoppen met tennis”, zei de Japanse.

Roddick voorkwam dat hij voor de vijfde maal strandde in de eerste ronde van het graveltoernooi. Nadat hij de eerste set moeiteloos had gewonnen, werd hij in de tweede van zijn stuk gebracht door een break. Het scenario herhaalde zich in de derde set, maar hij dwong met goed servicewerk een vijfde set af via een tiebreak.

De Zweed Robin Söderling was vanochtend snel klaar. Hij versloeg de Amerikaan Taylor Dent met 6-0, 6-1 en 6-1. Rafael Nadal had gisteren geen moeite met het Franse talent Gianni Mina, die een wildcard had gekregen. De viervoudig winnaar, die vorig jaar verrassend strandde in de vierde ronde, won de partij in drie sets: 6-2, 6-2 en 6-2. Ook Justine Henin kan dit jaar haar vijfde titel winnen in Parijs. De Waalse won in twee sets van de Bulgaarse Tsvetana Pironkova: 6-4 en 6-3. Venus Williams haalde vanochtend de derde ronde door een zege op de Spaanse Arantxa Parra: 6-2 en 6-4.

Kijk voor de overige uitslagen op www.rolandgarros.com