Ik stem op PVV

Naam: Hans Velthuis (57)

Woonplaats: Utrecht

Stemt op 9 juni: PVV

Stemde in 2006: PvdA

„Ik ben een geboren Utrechter. Mijn wieg stond in de wijk Zuilen Oost, en ruim vijftig jaar later woon ik daar nog steeds. Mijn vader werkte in de industrie en mijn moeder zat thuis met vijf kinderen. Willem Drees werd bij ons verafgood, mijn ouders stemden altijd PvdA.

„Maar ‘mijn’ Zuilen is de afgelopen jaren veranderd. De wijk is een van de veertig krachtwijken van oud-minister Vogelaar. Ik ken de buurt gewoon niet meer terug. Het lijkt soms alsof ik op vakantie ben in mijn eigen wijk, in Marokko of Turkije of zo. Vandaar dat ik deze keer op de Partij voor de Vrijheid ga stemmen. Vorige keer durfde ik het nog niet zo, ik was veel te bang voor een tweede Fortuyn-debacle. Maar ik heb vertrouwen gekregen in Geert Wilders.

„Ik hoop eerlijk gezegd niet dat de partij de grootste van het land wordt. Dan moet Wilders compromissen gaan sluiten om te gaan regeren, en is er niemand meer die nog ongezouten opkomt voor de belangen van de gewone man.” (AK)