Film van de dag

PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

Letters from Iwo Jima. De oorlog in de Pacific van de andere kant bekeken. Clint Eastwood maakte in 2006 Flags of Our Fathers, waarin hij de legendarische Amerikaanse verovering van Iwo Jima op Japan in een bitter perspectief plaatste. Een jaar later toonde hij in Letters from Iwo Jima de strijd om datzelfde eiland van de Japanse kant met Japanse acteurs en in hun eigen taal. De soldaten hebben zich ingegraven en wachten op de Amerikanen. Wij leren hen kennen via de brieven die ze naar huis schreven, maar niet meer konden versturen. (Clint Eastwood, 2007, VS), Canvas, 21.20-23.35u.

André Waardenburg