Benedenmaats

Terwijl het regende in het zuiden scheen in het noorden van het land de zon. Warm werd het echter niet, ook niet in de zonnige gebieden: maximaal 16 graden.

De komende dagen wordt het een of twee graden warmer maar voorlopig blijven de temperaturen benedenmaats.

De regen trekt vanavond naar het oosten toe weg waarna het vanuit het westen af en toe opklaart. Komende nacht trekken nog enkele wolkenvelden over. Het wordt 7 graden.

Morgen schijnt de zon het meest in de kuststreken. Landinwaarts zijn er vrij veel wolken maar het blijft droog, op een enkele bui na. Bij weinig wind wordt het 13 à 14 graden bij zee tot maximaal 17 graden in het binnenland.

‘s Avonds klaart het breed op en volgt een vrij heldere nacht met temperaturen tot beneden de 5 graden. Vrijdag wordt zonnig met temperaturen tot 14 graden aan zee. Het waait wel wat harder: in het noordelijk kustgebied windkracht 5. Landinwaarts ontstaan een paar stapelwolken maar met geregeld zon wordt het 17 à 18 graden.

In het weekeinde gaat er wat veranderen. In de loop van zaterdag neemt de bewolking toe en gaat het ’s middags en ’s avonds op steeds meer plaatsen regenen.

Zondag vallen ook geregeld buien. Op beide dagen wordt het 15 tot 18 graden.