6 redenen om uit te gaan

1 dansfestival

ParkDans

Eindhoven: in en rond Parktheater en Stadswandelpark. Van 26 t/m 30 mei. Opening Mobiele Danshuis 15.00u bij het MU. www.parkdans.nl

Danshuis Station Zuid presenteert de voorstelling Home en het Mobiele Danshuis brengt in een grote en een kleine koepeltent Next Stop Eindhoven, waar dansproeverijen, workshops en dansavonden te bezoeken zijn. Op zondag zijn er gratis meer dan vijftig dansvoorstellingen te zien in en rond het Parktheater, het Stadswandelpark en bij Plaza Futura.

2 diner

CousCousClub – Diner ter voorkoming van een zelfmoord

Amsterdam: CousCousClub. Van 26 t/m 30 mei, 17.00-19.30 & 20.00-22.30u. www.couscousclub.nl

Gedurende de kunstbeurs Art Amsterdam organiseert de CousCousClub ‘een diner ter voorkoming van een zelfmoord op receptuur van Filippo Tommaso Marinetti, oprichter van het Futurisme 1909’. Naast een slowfooddiner zijn er muzikale presentaties en een lezing over slow food en fast fun door de Chef de Partie van de CousCousClub.

3 stilettobowling

Afterparty Sex in the City

Rotterdam: Atoll Lounge Rotterdam. Tijd: 19.30-01.00u. Entree: gratis, bowlen: 15,50 euro per uur. www.atoll-rotterdam.com

De première van de tweede Sex and the City-film wordt dit jaar afgesloten met een afterparty in de Atoll Lounge, waar liefhebbers kunnen bowlen op hun stilettohakken. Verder: mode, make-up workshops, amusement, cocktails, bubbels en hapjes.

4 theater

Glenn Gould

Den Haag: Nationale Toneel Gebouw. Tijd: 20.30u. Prijs: 7,50/12,50 euro. www.nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel komt met een reprise van Glenn Gould, een theatraal portret van de excentrieke Canadese pianist Glenn Gould. Spel: Stefan de Walle e.a. Tot en met 12 juni.

5 festival

Kluts 4: Duits

Leeuwarden: Poppodium Romein. Tijd: 20.00u. Entree: 3,99 euro. www.kluts2010.hyves.nl

Kluts is een multidisciplinair festival dat voor en door studenten van de verschillende opleidingen in Leeuwarden wordt georganiseerd. Tijdens deze laatste editie, met als thema Duitsland, is er muziek van The Dial-A-Poets (het nieuwe project van Jan Petersen), en de Duitse bands No More en Freakatronic.

6 festival

Off Centre

Amsterdam: Melkweg. Van 26 t/m 30 mei. www.off-centre.nl

Een nieuw festival in de Melkweg voor vernieuwende, elektronische muziek en aanverwante zaken zoals film, dans en mediakunst. Op het programma staan o.a. James Holden, Gui Boratto, Kode 9, Dopplereffekt, The Field, Mala, King Midas Sound en Efdemin.