Vliegtuigcrash bij Indiase stad Mangalore

Reddingswerkers en vrijwilligers staan op de verbrande resten van de Boeing 737 die zaterdagochtend neerstortte vlakbij de Indiase stad Mangalore. Het ongeluk, waarbij 158 inzittenden om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt door een menselijk fout. Dat meldde gisteren de Indiase minister Praful Patel, verantwoordelijk voor passagiersluchtvaart.

Het vliegtuig van Air India Express was onderweg van Dubai naar Mangalore. Tijdens de landing schoot het van de baan, belandde in bosrijk gebied en vloog vervolgens in brand. Reddingsdiensten rukten massaal uit, maar hadden moeite het toestel te bereiken door het onbegaanbare gebied en de dikke rook. Acht mensen wisten uit het brandende toestel te ontsnappen.

Deskundigen zeggen dat het moeilijk kan zijn te landen op het vliegveld van Mangalore omdat het op een heuveltop ligt. Volgens Patel waren het zicht en de weersomstandigheden tijdens de landing echter goed.

De precieze oorzaak van het ongeluk moet nog worden vastgesteld. De zwarte doos is inmiddels gevonden, aldus de staatsmedia van de Verenigde Arabische Emiraten. (AP, BBC, Reuters)