Sport kort

Belg Preud’homme nieuwe trainer van kampioen FC Twente

ENSCHEDE. Michel Preud’homme wordt de nieuwe trainer van FC Twente. Dat heeft AA Gent, de huidige voetbalclub van de voormalige Belgische international, gisteren bevestigd. Preud’homme volgt bij de landskampioen de Engelsman Steve McClaren op, die vertrok naar het Duitse VfL Wolfsburg. Volgens voorzitter Joop Munsterman past de nieuwe trainer goed bij FC Twente. „We zijn verheugd met zijn komst”, aldus Munsterman. „Als speler is Michel internationaal gelouterd en als trainer heeft hij in België een flinke staat van dienst opgebouwd. We zochten iemand die ons blijvend in de topvijf kan positioneren. Die denken we te hebben gevonden.” (ANP)

Zilver voor judoka’s Bosch en Elmont

RIO DE JANEIRO. Edith Bosch en Guillaume Elmont zijn er niet in geslaagd het Grand Slam-toernooi van Rio de Janeiro op hun naam te schrijven. De Nederlandse judoka’s bereikten zondag beiden de finale, maar moesten genoegen nemen met zilver. Bosch, die haar rentree maakte na een ribblessure, verloor in de categorie tot 70 kilogram van Lucie Decosse. De Française liet een waza-ari noteren. Elmont (-81 kg) moest in de finale zijn meerdere erkennen in de Kroaat Tomislav Marijanovic. (ANP)

IJshockeyers Tsjechië wereldkampioen

KEULEN. De Tsjechische ijshockeyers zijn zondag in Keulen wereldkampioen bij de A-landen geworden. De Tsjechen versloegen titelhouder Rusland in de finale met 2-1. Zweden had zich eerder al verzekerd van brons door gastheer Duitsland met 3-1 te verslaan. (ANP)

Japanse bondscoach mag voorlopig blijven

SAITAMA. Bondscoach Takeshi Okada van Japan, een van de tegenstanders van Nederland tijdens het WK, mag vooralsnog aanblijven. Dat heeft de president van de Japanse voetbalbond gisteren gezegd. De trainer staat in Japan onder grote druk na het verloren oefenduel met Zuid-Korea (2-0) van gisteren. (ANP)

Topatleet Bekele zegt af voor FBK-Games

HENGELO. De Ethiopische atleet Kenenisa Bekele heeft zich afgemeld voor de FBK-Games op 30 mei. De wereld- en olympisch kampioen op 5.000 en 10.000 meter is niet op tijd hersteld van een kuitblessure. (ANP)

Stolk Nederlands kampioen snooker

DEN BOSCH. Roy Stolk heeft gisteren voor de derde keer in zijn loopbaan de Nederlandse snookertitel veroverd. Stolk won in de finale met 5-2 van Johan Oenema. Bij de vrouwen ging de titel voor de zevende keer naar Rosanna Lo-A-Tjong, die in de finale won van Manon Melief. (ANP)

Duitsland te sterk voor tafeltennissters

MOSKOU. De Nederlandse tafeltennissters hebben gisteren bij het WK voor landenteams een nederlaag geleden. Nederland verloor het tweede groepsduel met 3-2 van Duitsland. Nederland won de eerste wedstrijd met 3-0 van Tsjechië. (ANP)

Nederland onder 19 geplaatst voor EK

VENLO. Het Nederlands voetbalelftal met spelers onder 19 jaar heeft zich zondag geplaatst voor het Europees kampioenschap door een 3-0 zege op Duitsland. (ANP)