Preud'homme trainer FC Twente

De Belg Michel Preud’homme wordt de nieuwe trainer van FC Twente. Dit hebben de betrokken partijen gisteren bekendgemaakt. Formeel moet FC Twente nog een akkoord bereiken met AA Gent, de huidige club van de voormalig Belgisch international. Maar dat lijkt een formaliteit.

Preud’homme wordt bij de kampioen van Nederland de opvolger van Steve McClaren. De Brit is vertrokken naar de Duitse club VfL Wolfsburg. Preud’homme tekent voor drie jaar. Voor AA Gent was hij trainer van Standard Luik. Met die club werd hij als beginnend coach in het seizoen 2007-2008 landskampioen in België.

„FC Twente volgde mij al jaren”, zei de oud-doelman. „De club is me blijven volgen. Ik ben blij met deze kans.”

Preud’homme (51) speelde 58 keer voor de Rode Duivels. In 1994 werd hij uitgeroepen tot de beste doelman van het WK in de Verenigde Staten. Als speler kwam hij uit voor Standard Luik, KV Mechelen en Benfica. Bij de laatste club, uit Portugal, stopte hij in 1999 op 40-jarige leeftijd.

„Hij is een trainer die bij FC Twente past”, vindt voorzitter Joop Munsterman. „Preud’homme heeft aangetoond een elftal te kunnen opbouwen én aantrekkelijk voetbal te laten spelen.”

Preud’homme is niet de eerste Belgische trainer bij FC Twente. In de periode 2002 tot 2004 ging Rene Vandereycken hem voor. (ANP)