Overige films

Spider-Man 3 (Sam Raimi, 2007, VS). Peter Parker (Tobey Maguire) heeft de twijfels uit deel 2 overwonnen en durft de verkering aan met zijn jeugdliefde Mary-Jane (Kirsten Dunst). Onderwijl moet hij vier vijanden verslaan en zijn wraakzucht achter zich proberen te laten. En dat is het enige echt interessante element van deze film. Veronica, 20.30-23.15u.

Crash (Paul Haggis, 2004, VS). Even geestig als gruwelijk regiedebuut, goed voor drie Oscars, gaat over veel mensen en heeft één onderwerp: racisme, dat zich vaak net onder de oppervlakte bevindt maar zich een weg naar buiten vecht. Aziaten, Latino’s, witten, zwarten, Arabieren, niemand ontkomt eraan. Het is of de inwoners van Los Angeles plotseling aan het syndroom van Tourette lijden. Goede en slechte eigenschappen zijn netjes over alle personages verdeeld. Met Matt Dillon en Sandra Bullock. RTL8, 20.30-22.45u.

Seed of Chucky (Don Mancini, 2004, VS). Vijfde deel van de horrorserie Child’s Play lijkt op een parodie. In dit door de bedenker van de serie, Don Mancini, geregisseerde deel heeft de pop Chucky een kind, nadat hij in deel 4 al van een bruid was voorzien. En hij komt in actie op een set in Hollywood, waar ze een film opnemen met Jennifer Tilly. Maar het moorden hebben de poppen nog steeds niet verleerd. RTL7, 22.35-0.15u.