Laatste tien jaar slechts drie Champions League finales zonder Nederlanders

Wesley Sneijder behoort sinds afgelopen zaterdag tot de groep Nederlandse voetballers die een Champions League op hun naam hebben staan. De middenvelder van Inter Milaan troefde in de finale tegen Bayern München zijn landgenoten Louis van Gaal, Arjen Robben en Mark van Bommel af. Sneijder behoort met Van Bommel en Giovanni van Bronckhorst, die in 2006 de Champions League met FC Barcelona wonnen, tot het drietal internationals van Oranje dat de belangrijkste Europese beker veroverde. Clarence Seedorf, die nog altijd actief is bij het Italiaanse AC Milan, is de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer. Seedorf won de Champions League met Ajax, Real Madrid en AC Milan. De middenvelder zal echter ontbreken bij het WK voetbal in Zuid-Afrika.