Kort nieuws Sport

Golfers Derksen en Luiten 17de in PGA Championship

Wentworth, 25 mei. De Nederlandse golfers Robert-Jan Derksen en Joost Luiten zijn in de subtop geëindigd in het prestigieuze Britse PGA Championship. Ze deelden zondag na vier ronden op de banen van Wentworth de zeventiende plaats, goed voor ruim 50.000 euro. De zege in Wentworth ging verrassend naar de 37-jarige Engelsman Simon Khan. Hij had zich niet geplaatst voor het toernooi, maar kreeg dankzij een sponsor alsnog een uitnodiging om mee te doen. Zijn slotronde van 66 slagen hielp hem aan de overwinning en de bonus van 750.000 euro. (ANP)

Coureur Buurman wint voor AC Milan

Magny-Cours, 25 mei. Autocoureur Yelmer Buurman heeft zondag de derde ronde van de Superleague Formula gewonnen. Hij rijdt voor het team van AC Milan. De Nederlander zegevierde op het circuit van het Franse Magny-Cours zowel in de eerste race als de superfinale. Buurman steeg naar de tweede plaats in het klassement met 196 punten. Dolby gaat aan kop met 250 punten. Robert Doornbos kwam niet in het spel voor. Hij finishte in de auto van Corinthians twaalfde en zestiende en kwalificeerde zich niet voor de superfinale. (ANP)

IJshockeyfinale Blackhawks-Flyers

Philadelphia, 25 mei. De Philadelphia Flyers en de Chicago Blackhawks treffen elkaar in de finale van de Stanley Cup in de Amerikaanse ijshockeyleague NHL. De Flyers wonnen gisteren met 4-2 van de Montreal Canadiens en beslisten de best-of-seven series met 4-1. De Blackhawks versloegen de San Jose Sharks in het vierde duel met 4-2 en wonnen de serie met 4-0. Die ploeg haalde de finale voor het eerst in achttien jaar. De Flyers wachten al 25 jaar op de eindzege in de Stanley Cup. (ANP)

Sprinter Bolt wint 200 m in Sjanghai

Sjanghai, 25 mei. De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt debuteerde in de wedstrijdencyclus van de Diamond League met een zege op de 200 meter. In Sjanghai won de wereld- en olympisch kampioen in 19,76 seconden. De Antilliaan Churandy Martina werd in 20,95 vijfde plaats. Hoogspringer Martijn Nuijens eindigde gedeeld zesde. Hij ging in zijn tweede poging over 2,20 meter. Op 2,24 meter ging het drie keer mis. (ANP)

Renner Haussler rijdt onder invloed

Freiburg, 25 mei. De Duitse wielrenner Heinrich Haussler is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats Freiburg betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. De sprinter van Cervélo, vorig jaar tweede in de klassiekers Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen, bleek bij een bloedproef teveel te hebben gedronken. Haussler was eerder in de week in de Ronde van Californië afgestapt wegens knieproblemen. (ANP).

WK tafeltennis: verlies Nederland

Moskou, 25 mei. De Nederlandse tafeltennissters zijn gisteren op het WK voor landenteams in Moskou tegen een nederlaag opgelopen. Het team verloor het tweede groepsduel met 3-2 van Duitsland. In het eerst duel versloeg Nederland Tsjechië met 3-0. De ploeg bestaat uit Li Jiao, Li Jie en Linda Creemers. (ANP)

Bosch en Elmont verliezen judofinale

Rio de Janeiro, 25 mei. De judoka’s Edith Bosch en Guillaume Elmont zijn er niet in geslaagd het grandslamtoernooi van Rio de Janeiro op hun naam te brengen. Ze bereikten wel de finale maar moesten daarin genoegen nemen met het zilver. Goud was er voor Elco van der Geest, die voor België uitkomt. (ANP)

AZ wil Stewart als technisch directeur

Breda, 25 mei. AZ wil Earnest Stewart aantrekken als technisch directeur. De Alkmaarse club is in gesprek over een afkoopsom met NAC Breda, waar Stewart technisch directeur is. Hij moet de opvolger worden van Marcel Brands, die naar PSV vertrekt. (ANP)

Stolk Nederlands kampioen snooker

Den Bosch, 25 mei. Roy Stolk heeft gisteren voor de derde keer de Nederlandse snookertitel veroverd. De biljarter uit Zeist won in Den Bosch in de finale met 5-2 van Johan Oenema. (ANP)