Kort nieuws Sport

Nieuwe regering laat ‘Londen 2012’ 30 mln bezuinigen

Londen, 25 mei. De Britse minister van sport Hugh Robertson heeft gisteren aangekondigd dat het organisatiecomité van de Olympische Spelen van 2012 ruim dertig miljoen euro moet bezuinigen. Hij verzekerde dat de besparingen geen bedreiging voor het evenement vormen. De bezuinigingen maken onderdeel uit van een pakket van maatregelen van de regering om de economische crisis te bestrijden. „Het is fair als ook de Spelen dan pijn moeten lijden”, zei Robertson. (ANP)

Kleine kans op EK voor volleyballers

Skopje, 25 mei. Voor de Nederlandse volleyballers is deelname aan het EK 2011 ver weg. De ploeg verloor zondag voor de tweede keer in de eerste kwalificatieronde, ditmaal was gastland Macedonië 3-2 (26-24, 18-25, 29-27, 21-25 en 15-11). Eerder verloor Nederland met 3-0 van Portugal en werd met dezelfde cijfers Zweden verslagen. Komende weekeinde zijn de ‘returns’ in Rotterdam. Het zal nog een hele klus worden om ten minste tweede te worden in groep F en daarmee uitzicht te houden op de eindronde. De herkansing is na de zomer. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK. (ANP)

Atleet Bekele zegt af voor FBK Games

Hengelo, 25 mei. De Ethiopische langeafstandsloper Kenenisa Bekele heeft zich afgemeld voor de FBK-Games, die zondag in Hengelo worden gehouden. De meervoudige wereld- en olympisch kampioen op 5.000 en 10.000 meter is niet op tijd hersteld van een kuitblessure. Atletencoördinator Ellen van Langen is er daarentegen in geslaagd nog een aantal topatleten vast te leggen. Het zijn de Amerikaanse sprintster Carmelita Jeter, de Ethiopische langeafstandsloopster Meseret Defar en de Russische wereldkampioene hoogspringen Jaroslav Ribakov. (ANP)

Chardon voor 22ste keer menkampioen

Zelhem, 25 mei. Menner IJsbrand Chardon is gisteren bij de Achterhoekse Paardendagen in Zelhem voor de 22ste keer Nederlands kampioen vierspannen geworden. De meervoudig wereldkampioen uit Den Hoorn kwam na drie onderdelen uit op een totaal van 117,97 punten. Tweede werd Theo Timmerman uit Putten en derde Koos de Ronde uit Zwartewaal. (ANP)

Basketbal: Orlando nog in de race

Boston, 25 mei. De basketballers van Orlando Magic zijn nog in de race voor de finale van de Eastern Conference in de Amerikaanse NBA-competitie. De ploeg behaalde in de vierde wedstrijd van de best-of-seven-serie tegen Boston Celtics de eerste zege. Orlando Magic won met 96-92. (ANP)

IJshockey: Tsjechië wereldkampioen

Keulen, 25 mei. De Tsjechische ijshockeyers zijn zondag in Keulen wereldkampioen bij de A-landen geworden. In de finale werd Rusland met 2-1 (1-0, 1-0 en 0-1) verslagen. Zweden verzekerde zich van de derde plaats door in de ‘kleine finale’ met 3-1 te winnen van Duitsland. (ANP)

Veh nieuwe coach Hamburger SV

Hamburg, 25 mei. Bundesligaclub Hamburger SV heeft Armin Veh (49) aangesteld als trainer. Hij was laatst werkzaam bij VfL Wolfsburg, waar hij in januari werd ontslagen. (ANP)

Schermster Tol tweede in Sydney

Sydney, 25 mei. Degenschermster Sonja Tol (37) is tweede geworden in de Challenge Australia, een wereldbekertoernooi in Sydney. Zij verloor de finale van de Duitse Imke Duplitzer. (ANP)