Kort nieuws Kunst

Nieuwe nominaties voor cabaretprijs Poelifinario

Door onze kunstredactie

AMSTERDAM, 25 MEI. De cabaretiers Marc-Marie Huijbregts, Eric van Sauers en Jeroen van Merwijk zijn met hun huidige theaterprogramma’s genomineerd voor de Poelifinario, de grootste cabaretprijs van het land. Eerder dit jaar werden al de nominaties bekendgemaakt van Claudia de Breij, Jeroen Zijlstra en het duo Mike (Boddé) & Thomas (van Luyn). Eén van deze zes neemt eind september de naar een creatie van Toon Hermans genoemde Poelifinario in ontvangst, tijdens een bijeenkomst in de Kleine Komedie in Amsterdam. Voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest belovende theatermaker, zijn dit jaar slechts twee cabaretiers genomineerd: Paulien Cornelisse en Roué Verveer.

Nijhoffs ‘Awater’ in Engels uitgegeven

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 25 mei. Het gedicht ‘Awater’ van Martinus Nijhoff (1894-1953) verschijnt in drie verschillende vertalingen in Engeland, bij de gereputeerde Londense uitgeverij Anvil Press Poetry. Het is de eerste boekuitgave van Nijhoffs poëzie in de Engelstalige wereld. Anvil brengt drie vertalingen en het origineel samen in Martinus Nijhoff: Awater. De uitgave bevat verder Engelse vertalingen van Nijhoffs correspondentie met vertaler Van der Vat, een essay van vertaler David Colmer en Nijhoffs beroemde ‘Enschedese lezing’, waarin hij de totstandkoming van ‘Awater’ toelicht.

Spector produceert album echtgenote

LOS ANGELES, 25 mei. De wegens moord veroordeelde muziekproducent Phil Spector heeft voor het eerst in dertig jaar weer een album geproduceerd – het debuutalbum van zijn vrouw Rachelle Short (29). Spector (70), die in zijn hoogtijdagen samenwerkte met groepen als The Beatles, zit een gevangenisstraf uit van negentien jaar wegens het doodschieten van Hollywood-actrice Lana Clarkson. Tijdens de rechtszaken produceerde hij het album. (Reuters)