Kort nieuws Economie

Overname Unilever loopt vertraging op

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 25 mei. De geplande overname van de cosmetica- en lichaamsverzorgingsactiviteiten van Sara Lee door Unilever loopt enkele maanden vertraging op doordat de Europese mededingingsautoriteiten meer tijd nodig hebben voor hun onderzoek. Vanwege de complexiteit van de overname – het bedrijf omvat meer dan 90 merken in 19 Europese landen – heeft Brussel het onderzoek uitgebreid. Unilever verwacht de overname nog wel voor het einde van het jaar af te ronden. Met de deal à 1,275 miljard euro krijgt Unilever merken als Sanex, Zwitsal en Prodent in handen.

BenQ binnen twee jaar naar de beurs

Taipei, 25 mei. BenQ, de Taiwanese producent van beeldschermen, digitale camera’s en laptops, wil binnen twee jaar naar de beurs in Taiwan. Dat heeft vicevoorzitter Jerry Wang van BenQ vandaag gezegd in een interview met persbureau Reuters. Volgens Wang stippelde BenQ drie jaar geleden een plan uit om binnen vijf jaar naar de beurs te gaan. In 2005 nam BenQ de mobieltjesdivisie van Siemens over, maar in 2006 vroeg BenQ faillissement aan voor zijn mobieltjestak. (ANP)

BAA ziet af van expansie Heathrow

Londen, 25 mei. BAA, de exploitant van Britse luchthavens, ziet af van het aanleggen van nieuwe banen op de Londense vliegvelden Heathrow en Stansted, omdat de komst van een nieuwe regering een verandering van het luchtvaartbeleid inluidt, aldus BAA-topman Colin Matthews. De nieuwe coalitie van conservatieven en liberalen is geen voorstander van meer banen om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te beperken. In januari gaf de socialistische regering nog het groene licht voor uitbreiding vanHeathrow met onder meer een nieuwe terminal. (ANP)