Kinderparagraaf hoort in alle partijprogramma`s

De maatschappij verhardt en verloedert en steeds wordt dat in verband gebracht met jeugd en jongeren. De jeugdoverlast moet natuurlijk een oorzaak hebben en die kán natuurlijk nooit bij de kinderen en de jeugd zelf liggen. Daar gaat iets aan vooraf.

Alle politieke partijen erkennen wel dat `regeren vooruitzien is` en dat `de jeugd de toekomst heeft`, maar een uitgesproken visie (laat staan beleid) op de rechten en ontwikkelingskansen van kinderen zijn in partijprogramma`s nauwelijks te vinden. Daar moet verandering in komen, politieke partijen moeten in hun programma`s een Kinderparagraaf opnemen, daarmee zijn ouders en kinderen gebaat. Momenteel komen kinderen nog het meest tot hun recht bij linkse partijen, maar al met al is het gemis van een Kinderparagraaf een manco van jewelste.

    • Marcel Roomans