Film van de dag

GROUNDHOG DAY Bill Murray foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

Groundhog Day. Elke keer als de wekker in deze aangenaam landerige en gewiekste zedenkomedie afgaat bij weerman Bill Murray, is het 2 februari en bevindt hij zich in het dorp Punxsutawney, Pennsylvania. Daar wordt met groot ritueel gevierd dat de groundhog, een soort bever-marmot, ontwaakt uit zijn winterslaap. Murray, die daarvan verslag doet voor de televisie, sneeuwt in, moet noodgedwongen overnachten in Punxsutawney, wordt wakker en het is weer 2 februari en het verhaal begint weer van vooraf aan. Het leven als eeuwige herhaling, een cyclische nachtmerrie. (Harold Ramis, 1993, VS), RTL7, 20.30-22.35u.André Waardenburg

    • André Waardenburg