Elfde Europese titel hockeysters Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch hebben zondag de Club Champions Cup gewonnen. Het elftal van trainer Raoul Ehren, dat vorige week kampioen van Nederland werd, versloeg in de finale in Amstelveen het Duitse UHC Hamburg met 3-0. Het was voor Den Bosch de elfde achtereenvolgende eindoverwinnng in de Europacup. Amsterdam werd derde.

Den Bosch ondervond in de finale weinig weerstand van Hamburg. Bij rust leidde de ploeg met 1-0 door een doelpunt van Maartje Goderie. Kort na de pauze was Goderie opnieuw trefzeker: 2-0. De derde treffer kwam op naam van Lidewij Welten.

Janneke Schopman speelde haar laatste wedstrijd voor Den Bosch. De 33-jarige aanvoerder doet met het Nederlands team nog wel mee aan het WK in Argentinië. Daarna gaat ze als coach van de hockeysters van SCHC aan de slag. „Het besef dat dit de laatste keer was, drong tijdens de wedstrijd tot me door”, zei Schopman. „Je denkt: ‘Shit, het is nu echt voorbij.’ Het is fantastisch om het hier op deze manier af te sluiten.”

Bij het mannentoernooi, de Euro Hockey League (EHL), was UHC Hamburg wel succesvol. De Duitse ploeg was in de eindstrijd met 3-1 te sterk voor Rotterdam. Amsterdam eindigde als derde door in de ‘troostfinale’ het Spaanse RC Polo Barcelona na shoot-outs te verslaan. Met een zege had Rotterdam het seizoen nog enigszins kunnen redden. Het team van trainer Hans Streeder slaagde er namelijk niet in zich te kwalificeren voor de play-offs in de Nederlandse competitie. (ANP)