7 redenen om uit te gaan

1 theater

Wunderbaum bij Delfts Rood

Delft: Theater de Veste. Van 25 t/m 29 mei. www.festivaldelftsrood.nl

Theater de Veste presenteert het geëngageerde acteurscollectief Wunderbaum tijdens het Delfts Rood festival. Met theater (o.a. ‘Rail Gourmet’), de film Maybe Sweden, foto’s en muziek.

2 muziek

Vanna + Sky Bleeds Black

Amsterdam: Winston Kingdom. Tijd: 19.30-22.00u. Entree: 11 euro. www.melkweg.nl

Amerikaanse post-hardcore band, voor liefhebbers van bands als Underoath, The Devil Wears Prada, Bleeding Through.

3 clubavond

A Real Mellow Moods Night

Den Haag: Club Seven. Tijd: 23.00u. Entree: 3 euro. www.clubseven.nl

Het weekend begint in Den Haag op dinsdag, volgens partyorganisatie Mellow Moods. Vanavond de 800ste editie van Mellow Moods Night met de Haagse dj/producer Remy die ook optrad tijdens de allereerste editie van de clubavond in 1993.

4 film

Best of NY Gypsy Film Festival

Tilburg: Schouwburgring. Tijd: 20.00u. www.filmfoyer.nl

Een programma met films die eerder op het New York Gypsy Film Festival te zien zijn geweest. De hoofdfilm is The Source - One Day in a Roma Settlement in Romania van Jaap de Ruig. In het kader van het 14e International Gipsy Festival, dat 29 en 30 mei plaatsvindt (www.gipsyfestival.nl).

5 kunstenmix

Avondje Alles

Den Haag: Theater Zeebelt. Tijd: 20.00u, ook op woensdag 26 mei. Entree: 10 euro. www.zeebelt.nl

Avondje alles, een maandelijkse kunstenmix bij Zeebelt, staat deze maand in het teken van destructie. Met de theatervoorstelling ‘Kapot Maken’ door het collectief Krabben, een korte Europese film van Breaking Ground en livemuziek van het Vlaamse trio Kapotski.

6 performance

Soap Opera

Amsterdam: Koningsplein. T/m 27 mei, dagelijks 22.00-22.30u. Gratis. www.liefdeindestad.nl

‘Soap Opera’ is een bellenblaasperformance die plaatsvindt als onderdeel van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad. Vanuit de kastanjeboom op het Koningsplein worden met behulp van bellenblaasmachines honderden bellen per minuut geblazen. Deze zeepbellen worden uitgelicht met black light waardoor ze in het donker een magische gloed afgeven.

7 muziek

Fanfarlo

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u, zaal open 21.00. Entree: 10 euro. www.rotown.nl

Fanfarlo behoort tot de nieuwste generatie indiefolk. De band maakt gebruik van viool, mandoline, ukelele, folkachtige gitaren en allerlei blazers.