4 redenen om tv te kijken

1 Film

Crash

RTL 8, 20.30-22.45u.

Het even geestige als gruwelijke regiedebuut van scenarist Paul Haggis is een mozaïekfilm als Short Cuts en Magnolia. Hij gaat over mensen die in Los Angeles wonen en heeft één onderwerp: racisme, dat zich vaak net onder de oppervlakte bevindt maar zich een weg naar buiten vecht. Aziaten, latino’s, witten, zwarten, Arabieren, niemand ontkomt eraan. Won diverse Oscars. (Paul Haggis, 2004)

2 Docu

Dokument: Voet tussen de deur bij de PVV

Ned.2, 20.55-21.20u.

De Partij voor de Vrijheid wordt op 3 maart met negen zetels verkozen tot de grootste partij in de gemeenteraad van Almere. Programmamaker Frans Bromet volgt de raadsleden vanaf hun beëdiging op 11 maart tot aan de aanloop naar de verkiezingen.

3 Zingen

Eurovisie Songfestival voorronde

Ned.1, 21.00-23.05u.

Verslag van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Onze Sieneke hoeft pas donderdag op te treden.

4 Stalingrad

Stalingrad, The directors cut

Canvas, 21.10-22.00u.

Documentaire van Sebastian Dehnhardt over het beleg van Stalingrad. De docu werd genomineerd voor een Emmy. De slag om Stalingrad was een keerpunt in de oorlog, waarbij Hitlers onoverwinnelijk gewaande leger uiteindelijk zijn tanden stuk beet op de onverzettelijkheid van de Sovjets en de Russische winter.