selectie

Fiat Yamaha's Spanish Jorge Lorenzo (R) rides during the Spanish Grand Prix at the Jerez racetrack on May 2, 2010 in Jerez de la Frontera. Fiat Yamaha's Spanish Jorge Lorenzo won the Spanish MotoGP race ahead of compatriot Repsol Honda's Dani Pedrosa and Fiat Yamaha's Italian Valentino Rossi. AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER AFP

cultuur

Kunststof tv. Talkshow, gepresenteerd door Joost Karhof. Gasten: violiste Janine Jansen met haar Barrere Stradivarius, thrillerauteur Charles den Tex die met Onmacht het geschenkboek schreef voor de Maand van het Spannende Boek, en schrijfster Inez van Dullemen die met Vogelvlucht haar memoires publiceerde. Ned. 2, 17.35-18.20u.

muziek

La Traviata im Hauptbahnhof Zürich. Voor televisie gemaakte uitvoering van Verdi’s opera. Op de avond van dinsdag 30 september 2008 werden de centrale hal, perrons en cafés van Zürichs Centraal Station gebruikt als bühne terwijl het station functioneerde. Pas op de televisie wordt de voorstelling een geheel. Uitvoerenden zijn koor en orkest van het Opernhaus Zürich o.l.v. Paolo Carignani, de solisten zijn Eva Mei als Violetta, Vittorio Grigolo als Alfredo en Angelo Veccia als Giorgio. De enscenering is van Adrian Marthaler. Arte, 9.45-12.15u.

The Rolling Stones - A Bigger Bang. Registratie van een concert in februari 2006 op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, waar zich naar schatting 1,5 miljoen mensen verzameld hadden. BBC 1, 0.30-1.30u.

sport

Wielrennen: Giro d’Italia. Verslag van de rit van 222 km tussen Mestre en de top van de Zoncolan via de westflank, door velen beschouwd als de zwaarste col van Europa. Eén, 14.30-17.40u.

Golf: PGA Championship. Verslag van de laatste dag van het toernooi om het kampioenschap van de Professional Golfers Association. BBC 2, 15.00-19.30u.

radio

Middagconcert. De Berliner Philharmoniker o.l.v. Simon Rattle en Lang Lang, piano, spelen het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov en Akte 2 uit De Notenkraker van Tsjaikovski.Radio 2, 14.02-16.30u.

Het steenen tijdperk: Beatles Symphonica! Registratie van optreden op 24 april van dit jaar in Vredenburg t.g.v het feit dat de Beatles veertig jaar geleden uit elkaar gingen. Het orkest o.l.v. Jules Buckley en gastsolisten Bertolf, Henk Hofstede, Jon Allen, The Madd en Manuela Kemp voeren de platen Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band en Magical Mystery Tour integraal uit. Radio 2, 16.05-18.00.