NEC, politie en politiek

Een groot deel van de Nijmeegse politiek wil dat burgemeester Thom de Graaf in gesprek gaat met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond over de competitiewedstrijd die NEC in de eerste helft van augustus in eigen stadion moet spelen. Daarover ontstonden deze week problemen, omdat De Graaf weigert politie beschikbaar te stellen. De fracties van CDA, VVD, GroenLinks en Nijmegen NU stuurden gisteren een brief over de kwestie. De Graaf weigert vroeg in augustus politie beschikbaar te stellen voor een thuiswedstrijd van NEC. De Nijmeegse politie beleeft in juli topdrukte door de Vierdaagse. De Graaf stelt dat overleg over zijn besluit geen zin heeft, aldus de KNVB. De briefschrijvers willen dat de burgemeester toch om de tafel gaat met de voetbalbond. De partijen benadrukken dat de KNVB de gemeente al tegemoet komt door rekening te houden met de tegenstander en het weekeinde waarin de wedstrijd zal plaatsvinden. (ANP)