Martin Verkerk

Den Haag, 24-04-08. Martin Verkerk, tennisser. Foto Leo van Velzen NrcHb

Weinig mensen kenden Martin Verkerk vóór Roland Garros 2003. Met zijn aanvallende spel, de gebalde vuist na het winnen van een cruciaal punt en zijn charisma groeide Verkerk toen uit tot publiekslieveling. Hij bereikte de finale. Door blessures haalde Verkerk dat niveau daarna nooit meer. In 2008 stopte hij. Roland Garos begint deze zondag weer.

U zult de spotlights zeker wel missen.

„Missen, missen. Missen wil ik het niet noemen, maar ik denk vaak terug aan de volle stadions. Die adrenaline; geweldig. Dat blijf je je hele leven mooi vinden. Maar het was ook zwaar, met al die trainingen. Op een gegeven moment was het mooi geweest.”

En nu?

„Ik ben lekker druk. Ik ben directeur Topsport bij de Laurense Tennis Academy. Daar ben ik doordeweeks bezig met begeleiding van de jeugd. Met mijn ervaring wil ik de potentiële topspelers naar de internationale top brengen.”

En in het weekend even geen tennis?

„Wel tennis. Ik geef clinics met Martin Verkerk Tennis&Events. Je kunt mij ook bestellen voor een ‘tennisclinic at night’. Dan speel je met een verlichte bal op een baan met verlichte lijnen. ”

Nooit vrije tijd?

„Op dit moment heel weinig. Soms ga ik eten met vrienden of familie, of wat drinken op een terrasje. Mijn grootste hobby is golfen.”

En? Beetje goed?

„Tiger Woods is goed. Maar ik word wel steeds beter.”

    • Daan Heijink