Kort nieuws voorpagina

EU-landen eens over strengere financiële regels

Brussel/Berlijn, 22 mei. EU-landen gaan bij elkaar meer begrotingsdiscipline afdwingen, zonodig met sancties. Ook zullen ze een gemeenschappelijke economische politiek opzetten en een permanent crisismechanisme in het leven roepen. Daarover zijn de EU-ministers van Financiën het gisteren eens geworden tijdens een bijeenkomst onder leiding van EU-president Herman van Rompuy. Pagina 15

Noren evacueren boorplatform

Rotterdam, 22 mei. De Noorse oliemaatschappij Statoil heeft 89 van de 229 werknemers op een boorplatform in de Noordzee geëvacueerd. Tijdens het boren naar olie trad in de boorput een onverwachte verandering van de druk op. Pagina 17

Agent beschuldigd van moord meisje

Rotterdam, 22 mei. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 26-jarige agent Sander V. van moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. Dat heeft justitie in Dordrecht gisteren meegedeeld. Eerder werd hij verdacht van doodslag. Pagina 3

Vier partijen in college Den Haag

Den Haag, 22 mei. Den Haag heeft ruim elf weken na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw stadsbestuur. Het college van burgemeester en wethouders wordt gevormd door PvdA, VVD, D66 en CDA. Pagina 3

Eurocrisis niet door speculatie

amsterdam, 22 mei. De eurocrisis is minder het gevolg van speculanten die als ‘hongerige wolven’ op een koersval gokten dan van reguliere financiële instellingen die massaal staatspapieren dumpten. Pagina 15

Cameron: positieve houding Europa

Berlijn, 22 mei. Groot-Brittannië zal een „positieve speler in Europa” zijn. De nieuwe Britse premier, David Cameron, heeft dat gisteren in Berlijn benadrukt tijdens zijn eerste buitenlandse reis. Pagina 5

Amerikaan leidt Britten in Helmand

Londen, 22 mei. De 8.000 Britse militairen in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand staan vanaf de zomer onder commando van een Amerikaanse generaal. Pagina 5