Kort nieuws Sport

Marcel Brands nieuwe technisch manager bij PSV

ALKMAAR, 22 mei. Marcel Brands is vanaf komend seizoen technisch manager bij PSV. De Eindhovense club neemt de 48-jarige oud-profvoetballer over van AZ, waar Brands directeur voetbalzaken was. Brands voerde die functie bij de Alkmaarders sinds 2005 uit. Het is nog niet bekend wie Brands bij AZ opvolgt. President-commissaris Frits Schuitema van PSV is blij met de komst van Brands. „Met Brands als technisch manager en algemeen directeur Tiny Sanders hebben we een sterk complementair team waarin PSV heel veel vertrouwen heeft.” (ANP)

Belletti winnaar dertiende Giro-rit

CESENATICO, 22 mei. De Italiaan Manuel Belletti heeft gisteren de dertiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De wielrenner van Colnago was in Cesenatico de sterkste in een sprint van een eerste groep van zo’n tien renners. Tom Stamsnijder was de beste Nederlander op de elfde plaats. Het peloton arriveerde met een achterstand van ruim zeven minuten. De Australiër Richie Porte bleef leider in het klassement. (ANP)

Verlies cricketers tegen county Essex

Door een onzer redacteuren

Amtelveen, 22 mei. De Nederlandse cricketploeg heeft gisteren in Amstelveen met één run verschil verloren van de Engelse profclub Essex, dat beschikte over de Nederlandse international Ryan ten Doeschate. Nederland speelt dit jaar mee in de Engelse eendaagse competitie. Essex maakte gisteren in veertig overs 218 runs. Dankzij Eric Szwarczynski (75 runs) en Bas Zuiderent (56) kwam Nederland vervolgens tot 217 voor 6, Vorige week verloor Nederland ook al nipt de eerste wedstrijd, van Yorkshire. Het tweede duel, vorig weekend op Lord’s tegen Middlesex, verregende. Morgen ontvangt Nederland die ploeg in Amstelveen.

Krajicek niet op Roland Garros

PARIJS, 22 mei. Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de derde en beslissende ronde van de kwalificaties verloor de Nederlandse tennisster gisteren van de Russin Anastasia Pivovarova: 4-6 7-6 (5) 2-6. Thiemo de Bakker en Robin Haase zijn al toegelaten. (ANP)

Den Bosch naar finale hockeybeker

AMSTELVEEN, 22 mei. De hockeysters van Den Bosch hebben gisteren de finale van de European Club Champions Cup bereikt. In de halve finale versloeg de landskampioen Amsterdam met 2-1. In de finale speelt Den Bosch morgen tegen het Duitse UHC Hamburg, dat Atasport uit Azerbeidzjan met 2-1 versloeg. (ANP)