Haartherapie

Futloos. Slap. Zonder veerkracht. Vermoeid. Dof. Nee, dit zijn geen termen uit de praktijk van een psychotherapeut, dit zijn te behandelen haar-klachten. Shampoomerk Guhl voegt daar nu een diagnose aan toe: beschadigd en breekbaar.

Beschadigd en breekbaar. Hoe durven ze. Mijn ezelin die jarenlang is afgetuigd als lastdier en daarna afgedankt en verwaarloosd, ja, zij is beschadigd en breekbaar bovendien. Maar mijn haar? Schei toch uit. Shampoo is gewoon shampoo, daar was je je haar mee als het vies en vet is en de rest is onzin.

Niet dus. Volgens recent onderzoek van de Consumentenbond doen shampoos tegenwoordig wat ze beloven. Ze kunnen echt verzorgen, beschermen, volume geven, roos bestrijden en extra vet haar wassen.

Dat Guhl beweert dat de nieuwe amandelolieshampoo „breekbare delen herkent en opvult” zal dus wel kloppen. Maar moet het echt verpakt in psychotherapeutisch jargon? Ik stel voor: Nieuw. Shampoo voor kapot haar.

Alhoewel, je hoort het de ene haarpunt al tegen de andere zeggen: „Ik ben ka-pót.”

Guhl Amandelolie shampoo, € 5,69