Groeikarretje

Producten die meegroeien met de consumenten voor wie ze zijn bestemd – het is de specialiteit van Stokke, de Noorse fabrikant van babyproducten. Het bekendst is hun Tripp Trapp, een houten stoel waarvan de afgelopen vier decennia wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren zijn verkocht. Door verstelbare onderdelen is deze meegroeistoel geschikt van de peuter- tot de tienerleeftijd.

Een andere bestseller waarbij design en ergonomie samengaan, is de wandelwagen Xplory. Een flitsend vormgegeven karretje, waarin de baby binnen handbereik ligt, hoger dan in andere kinderwagens. Een kinderwagen die zelfs bij stoere vaders in de smaak valt.

Na zeven jaar is van de Xplory een verbeterde versie op de markt gekomen. Iets minder hoekig, met een zachtere uitstraling, nog beter verstelbaar, en met een baaierd aan accessoires, van een luiertas tot een speciale Summer Kit met ‘beschermingsfactor 50’.

Nadeel van dit statussymbool op wieltjes: de prijs. De adviesprijs van de afgebeelde variant, inclusief de luiertas is 1.108 euro.

    • Arjen Ribbens