film

scene uit de film Elephant (2003) regie: Gus van Sant

Mongolian Ping Pong (Ning Hao, 2005, China). Het landschap is oogstrelend decor voor vertelling over 10-jarig jochie dat een pingpongballetje vindt, hét symbool van China, de grote stad, vooruitgang en alles wat op de steppen ontbreekt. Mild exotisme en milde politieke boodschap. Ned. 2, 0.05-1.50u.

Spider-Man 2 (Sam Raimi, 2004, VS). Vervolg op kassucces concentreert zich op de gemoedstoestand van Peter Parker. Natuurlijk moet Spider-Man ook de wereld redden van een demonische professor, maar Peter Parker moet ook beslissen wat hij wil in het leven: plicht of plezier. Met Kirsten Dunst en Tobey Maguire. RTL5, 20.30-22.30u.

Escape from Alcatraz (Don Siegel, 1979, VS). Authentieke ontsnapping uit gevangenis op eiland in San Francisco Bay, begin jaren zestig, stond model voor even ingehouden als effectieve gevangenisthriller. Low-key-hoofdrol van Clint Eastwood. SBS6, 0.30-2.30u.