film

Im weissen Rössl (Werner Jacobs, 1960, Oostenrijk). Groots opgezet romantisch drama, naar de operette van Ralp Benatzky, gaat van start op het moment dat een eenvoudige kelner een bos rozen aan zijn bazin stuurt. Zij denkt dat ze van iemand anders zijn. ZDF, 11.40-13.25u.

Spy Kids (Robert Rodriguez, 2001, VS). Omdat regisseur Rodriguez een film wilde maken voor zijn kinderen, bedacht hij een spionagefantasie à la James Bond, waarin een jeugdige broer en zus niet alleen de wereld van de ondergang redden maar ook hun beide ouders, spionnen in ruste. Wervelende montage, sterke grappen, innemend amusement. Ned. 3, 15.30-16.30u.

Fame (Alan Parker, 1980, VS). Eerste Amerikaanse speelfilm van Brit Parker is een gelikte caleidoscoop van de American Dream, zoals hij die aantrof onder de (gefingeerde) studenten van de High School of the Performing Arts om de hoek van Broadway. BBC 2, 0.20-2.30u.