film

Alex Rider / Stormbreaker (Geoffrey Sax, 2006, VS/GB/D). De 14-jarige geheim agent Alex Rider is tienerversie van James Bond. Film parodieert 007 en knipoogt naar Harry Potter. Met Stephen Fry als Q en een vrijwel onherkenbare Mickey Rourke als schurk. Ned.3, 15.30-16.50u.

The Terminator (James Cameron, 1984, VS). Klassieke sciencefictionfilm met Arnold Schwarzenegger als boosaardige en onverwoestbare cyborg ofwel Terminator. Deze half man/half machine heeft als doel Sarah Conner (Linda Hamilton) te vernietigen. Guerrillastrijder Kyle Reese (Michael Biehn) moet het nietsvermoedende slachtoffer beschermen. BBC 2, 23.30-1.10u.

La haine (Mathieu Kassovitz, 1995, F). In grofkorrelig zwart-wit gefotografeerd, vlammend en rusteloos portret van de buitenwijken in het noorden van Parijs volgt 24 uur uit het leven van drie werkloze jongens. In Cannes bekroond voor de beste regie. TV5, 23.50-1.35u.