De boksschool

AFLEVERING 12 - fOTO fREDDY rIKKEN

Een sportbond of vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dat geldt ook voor de Nederlandse Boks Bond. Dus vullen elke zondagmorgen de heren Van Uffelen, Djokic en Wagensveld de tassen van hun leerlingen met attributen, boterhammen en gevulde bidons en reizen vanuit verschillende windstreken af naar het Nationale Sportcentrum Papendal. De liefde voor de bokssport is hun drijfveer, een vergoeding staat er amper tot niet tegenover. Ze mogen gebruik maken van de faciliteiten en die ogen heel wat florissanter dan die van een gemiddelde Nederlandse boksschool, de trainingsmethoden wijken niet af van die van De Voltreffer. Bondstrainer Van Uffelen heeft met behulp van internet een trainingsprogramma opgezet en hoopt er het beste van. Begonnen wordt met hardlopen en in plaats van tussen de Nieuwegeinse nieuwbouw, gebeurt dit op een prachtig gelegen atletiekbaan. De imposante zaal van de voormalige turnschool wordt ook gebruikt door de Judobond. Het achttal leerlingen dat voor de Centrale Training Selectie Scholieren, Junioren Jeugd en Elite High Potentials is komen opdagen, gaat daarna verder met techniek trainen. In de lunchpauze worden de wedstrijden van de afgelopen week besproken en wordt er gevoetbald op het smetteloze gazon rondom de sportgebouwen. Daarna volgt de middagtraining. Verleden week oefende hier de Taekwondo Bond Nederland en puilde de zaal uit, er is dus nog werk te verzetten door de NBB.

Dit is het twaalfde deel in een serie over een boksschool.

    • Freddy Rikken