Agent nu verdachte moord op meisje in Dordrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aanklacht tegen de 26-jarige agent Sander V. verzwaard. Hij wordt verdacht van moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam van de 12-jarige Milly Boele. Dat heeft justitie in Dordrecht gisteren meegedeeld.

De stand van het onderzoek heeft tot deze verdenking geleid, aldus het OM. Eerder was de verdenking juridisch gezien minder zwaar, namelijk doodslag. V. moet op 4 juni voorkomen voor de meervoudige strafkamer in Dordrecht. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.

De aanklacht is gistermorgen door de aanklager in een persoonlijk gesprek met de directe familie van het slachtoffer en hun advocaat Frank van Ardenne toegelicht. Om privéredenen worden over dit gesprek verder geen mededelingen gedaan.

In een eerste reactie zegt Van Ardenne namens de familie dat de ontmoeting met de officier van justitie „constructief” was. „De ongerustheid over de verdenking doodslag en dat V. niet voor de zwaarste verdenking zou worden aangepakt, is weggenomen nu de verdachte toch zal worden vervolgd voor moord.”

V., agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, heeft toegegeven dat hij zijn overbuurmeisje op woensdag 10 maart heeft gedood. Hij meldde zich bij de politie op aandringen van zijn vriendin. Daarna vond de technische recherche het lichaam van Milly in zijn tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.

De vermissing en de dood van het meisje leidden tot grote verontwaardiging, en niet alleen in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. De schok was des te groter omdat al snel bleek dat V. zelf werkzaam was bij de politie. De verdwijning van Milly kreeg bovendien landelijk bekendheid door een grootscheepse zoekactie waarbij het Amber Alert, een alarm voor verdwenen kinderen, werd ingezet.