Sloppenwijk voor honden

Dogs wander around their houses at the NGO Sociedade Amiga dos Animais (Friend of Animals Society), in Caxias do Sul, southern Brazil May 19, 2010. The Society has helped about 1,600 dogs and some 200 cats that were found abandoned by building them houses. Local residents call the complex "dog favelas." REUTERS/Bruno Domingos (BRAZIL - Tags: SOCIETY ANIMALS IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Wat een lieve honden. Om vrolijk van te worden. Of juist een beetje triest. Op dit terrein aan de rand van de Zuid-Braziliaanse stad Caxias do Sul hebben 16.000 zwerfhonden een huis gekregen. Ze zijn van de straat gehaald door de Sociedade Amiga dos Amimais, oftewel de Stichting van Dierenvrienden. Naast honden wonen er ook ongeveer 200 katten in het asiel. De opvang wordt door een klein groepje vrijwilligers gerund en bestaat dankzij donaties van dierenklinieken en bedrijven. De lokale bevolking noemt de opvang ook wel de ‘hondensloppenwijk’.