Overige films

What Dreams May Come (Vincent Ward, 1998, VS). Melange van new-agefilosofie en stokoude romantiek beoogt het rijk van de metafysica in film te verkennen. Resultaat is een wonderlijk moderne variatie op de mythe van Orpheus en Eurydice, in een vormgeving die zich vooral baseert op de schilderijen van Caspar David Friedrich. In het hiernamaals probeert Robin Williams zich te herenigen met zijn eveneens overleden vrouw en kinderen. RTL8, 20.30-22.40u.

Ocean’s Thirteen (Steven Soderbergh, 2007, VS). Derde deel van smeuïge reeks rond de charmante boef Danny Ocean (George Clooney) en zijn al even leuke bende die opnieuw een perfecte en geweldloze misdaad volbrengen. Ditmaal is een door Al Pacino gespeelde casinobaas hun doelwit. Deel drie is gemaakt als revanche voor het zwakke deel twee. De revanche is geslaagd, Ocean’s Thirteen heeft de lichtheid van Ocean’s Eleven, zonder flauw te worden, zonder gemakzucht. SBS6, 20.30-23.15u.

Following (Christopher Nolan, 1998, GB). Voor grijpstuiver gemaakt, bewonderenswaardig klein filmdebuut kreeg in 1999 op het filmfestival van Rotterdam een Tiger Award. De merkwaardige niet-chronologische structuur van de montage is meer bepalend dan de plot. BBC2, 3.20-4.30u.