Nederland kort

Opnieuw zeilschip met 3.000 kilo hasj op Noordzee gevonden

DEN HELDER. Een opsporingsteam van politie en Marechaussee heeft op een zeiljacht 3.000 kilo hasj aangetroffen. Het schip, dat 100 meter voor de kust bij Schoorl voor anker lag, was onbemand en is in beslag genomen. Dat meldde een woordvoerder van de Marechaussee gisteren. De vondst houdt verband met de onderschepping van een ander zeilschip afgelopen zaterdag. Toen werd ook 3.000 kilo hasj gevonden. Aan boord van het tweede schip werden de identiteitspapieren gevonden van de vier bemanningsleden die zaterdag gearresteerd werden. (ANP)

Vliegtuigspotters zorgen voor overlast

Schiphol. Gemeente Haarlemmermeer gaat de overlast van vliegtuigspotters bij de Polderbaan aanpakken. Volgens het college van burgemeester en wethouders leidt de drukte bij de Polderbaan tot gevaarlijke situaties voor hulpdiensten, omwonenden en agrarische bedrijven. Op delen van sommige wegen nabij Schiphol geldt vanaf nu een parkeer- en stopverbod. Auto’s van spotters staan vaak op de rijbaan en in de bermen van smalle wegen, waardoor passeren niet goed mogelijk is. (ANP)

Parfumdief opgepakt dankzij geurspoor

EDE. Agenten hebben gisteren in Ede een parfumdief opgepakt door simpelweg hun neus achterna te lopen. Bij een drogisterij was een partij parfums gestolen. Na de inbraak verdwenen de daders op een scooter richting de wijk Veldhuizen. De agenten gingen te voet de wijk in en stuitten bij een huis op een doordringende parfumlucht. De agenten troffen een wasmand vol geurende parfums aan en een 22-jarige verdachte. De man is aangehouden. (ANP)