Leuk!

Meezingen

Amsterdam Ruben van Gogh schreef de liedjes, Thijs Borsten zette ze op muziek en Céline Purcell zingt ze samen met het Farkas Quintet zondag 23 en maandag 24 mei om 13u30 en 15u30 in het Concertgebouw. En als je mee wil zingen (vanaf 4 jaar) ben je van harte welkom. De liedjes gaan over dieren. Iedereen die een kaartje koopt krijgt er een liedboek met oefen-cd bij.

Res www.concertgebouw.nl

Muzikaal zijn

Amsterdam ‘Ik zing altijd vals’, zeggen veel mensen. Maar pasgeboren baby’s hebben al gevoel voor ritme en iedereen zingt wel eens liedjes of danst op muziek. Over wat muziek en ritme met onze hersens doen vertelt muziekwetenschapper Henkjan Honing van de Universiteit van Amsterdam bij de interactieve lezing op zondag 23 mei 15u in science center NEMO. Je kan ook zelf testen of je muzikaal bent door luisterexperimenten te doen.

Res www.e-NEMO.nl.

Slootsafari

Leiden Op aarde leven zo'n 50 miljoen soorten planten en dieren; biodiversiteit heet dat en in Naturalis kan je er dit weekend alles over te weten komen. Er zijn speurtochten, spelletjes en slootsafari’s (je hebt voor die safari een zwemdiploma nodig). Voor ouders zijn er lezingen en rondleidingen. Op 22 mei worden er op veel natuurterreinen ook sprookjes over biodiversiteit voorgelezen en lopen bekende Nederlanders een speurtocht met kinderen.

Inl www.naturalis.nl www.biodiversiteit.nl