Kelis

Flesh Tone

cd pop

***

Voor haar laatste en vijfde album Flesh Tone werkte de Amerikaanse zangeres Kelis samen met onder anderen de meest besproken houseproducer van dit moment, David Guetta, die eerder werkte met Madonna. En net als bij Madonna laat hij zijn invloed in de studio met Kelis gelden. Onder zijn leiding heeft ze de r&b grotendeels vaarwel gezegd. Nu zingt ze op jankende sirenes, pompende beats en bubbelende geluiden. De gelaagde sound is space-achtig en doet soms metalig aan. Daarentegen is op `22nd Century` en `Brave` de beat donkerder van kleur, waardoor ze boven de rest uitsteken. Sinds haar vorige plaat, Kelis was here, scheidde ze van haar man, rapper Nas, en beviel enkele maanden later van hun baby. Maar Flesh Tone is geen bitterzoete plaat geworden. In tegendeel, dit is een partyplaat voor de dansvloer - niet voor boven de wieg.

    • Yaël Vinckx