FC-Twentespeler Janssen beboet

Voetballer Theo Janssen van landskampioen FC Twente moet 5.000 euro boete betalen wegens rijden onder invloed. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag bepaald. Van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk is hij vrijgesproken.

Behalve de boete legde de rechtbank Janssen ook een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar op met een proeftijd van twee jaar. In de strafmaat liet de rechtbank meewegen dat Janssen een bovenmodaal inkomen geniet. November vorig jaar reed de 28-jarige Janssen met drie inzittenden van de weg. Kevin Moeliker, keeper van FC Lienden, lag enkele dagen in coma en is na maandenlange revalidatie nog altijd niet volledig hersteld. Janssen bleek 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Gerald Sibon vervolgt zijn voetballoopbaan in Australië bij Melbourne Heart. De Nederlandse trainer John van ’t Schip bevestigde vandaag de komst van de spits, die dit seizoen veel scoorde bij Heerenveen, maar geen nieuw contract kreeg bij de Friese club.

„We hebben zeven maanden gezocht naar een aanvaller wiens vaardigheden en mentaliteit passen bij ons team. Ik denk dat Gerald die speler is”, aldus Van ’t Schip.

De 36-jarige Sibon voetbalde de afgelopen seizoenen voor Heerenveen. De spits begon zijn professionele carrière bij FC Twente in het seizoen 1993-’94 en speelde daarna voor VVV, Roda JC, Ajax, Sheffield Wednesday, PSV en FC Nürnberg.

Sc Heerenveen heeft de selectie voor komend voetbalseizoen versterkt met Arnold Kruiswijk. De 25-jarige verdediger ondertekent een vierjarig contract bij de Friese club.Kruiswijk komt over van het Belgische Anderlecht. De uit Groninger afkomstige voetballer speelde sinds januari dit jaar op huurbasis bij Roda JC. Bij Heerenveen komt Kruiswijk weer te spelen onder Ron Jans. De trainer liet Kruiswijk in 2002 op 17-jarige leeftijd debuteren in het eerste elftal van FC Groningen. Bij Heerenveen moet Kruiswijk de opvolger worden van Michael Dingsdag. (ANP)