8 redenen om uit te gaan

1 festival

Urban Explorers Festival

Dordrecht: binnenstad. Van 21 t/m 23 mei. Dagkaarten v.a. 15 euro. www.urbanexplorersfestival.nl

Cross-over-festival met muziek, kunst, dans, theater en films op onverwachte en verborgen locaties in de stad. Concerten van o.a. DAAU, Amiina, Tim Hecker, Greg Haines, Aux Raus, Denvis en Black Sun Empire.

2 muziek

Phosphorescent

Den Haag: Paard van Troje. Zo 19.30u. Entree: 11 euro (excl. servicekosten). www.paard.nl

De Amerikaanse indie-folkband Phosphorescent, een project van zanger en liedjesschrijver Matthew Houck, is in Nederland ter promotie van hun nieuwe cd, Here’s To Take It Easy.

3 dance

Nightlife Circus

Amsterdam: Club Air. Vr 23.00-05.00u. Prijs: 15 euro. www.fca.nl

Layo & Bushwacka!, Benny Rodrigues, Panano Victorini, Meester Moeilijk & Sjonnie Disco, Fakulo Karesi en Rik Woldring nemen je mee door het circus van de hedendaagse elektronische muziekstijlen. Naast muziek zijn er veel wonderbaarlijke acts. Dresscode: (Nightlife) Circus, Burlesque, Freakshow, Bizarre.

4 muziek

Anton Goudsmit & The Ploctones

Nijmegen: Music Meeting, Park Brakkenstein. Za 17.30u. Toegang: gratis. www.musicmeeting.nl

De VPRO/Boy Edgar Prijs is dit jaar toegekend aan gitarist en componist Anton Goudsmit. Zaterdag zal de VPRO / Boy Edgar Prijstour het internationale muziekfestival Music Meeting aandoen. Goudsmit speelt met zijn band The Ploctones op het gratis toegankelijke podium.

5 filmavond

Enigma: Down the Rabbit Hole

Rotterdam: TENT. Vr 20.00-02.00u. www.tentrotterdam.nl

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Enigma wordt in TENT. een filmavond gehouden met actuele blockbusters en klassieke cultfilms, waarin de droomwereld, het surreële, ongelofelijke, absurde, vreeswekkende en onverklaarbare centraal staat.

6 muziekfestival

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen

Tilburg: 013. Za vanaf 19.00u. Entree: 15 euro. www.013.nl

Muziekfestival waarbij bands uit Nederland en België gebroederlijk de podia van 013 delen. Optredens van o.a. Customs, Moke, Gotcha Allstars, Absynthe Minded, Anneke van Giersbergen & Agua de Annique.

7 dansen

Art Dansant Pulchri Blue Nood

Den Haag: Societeit Pulchri Studio. Za 21.00-01.30u. Toegang: 5 euro. www.bluenoodclub.com

Het thema van deze ‘Art Dansant’ is artistiek/creatief verantwoord swingen. Speciale gast dj is Michel Prins. Op een scherm is de finale van de Champions League live te volgen.

8 film & feest

The Electro Wars

Amsterdam: Rialto. Za 23.00u. Entree: 8/5 euro. www.streetlab.nl

Streetlab zet in samenwerking met Kits Zonder Blog een avond neer die geheel in het teken staat van electro. Vertoond wordt The Electro Wars, een film over het ontstaan van electro en de bijbehorende lifestyle. Verder: een Q&A met de regisseur Stephen Vasquez en een afterparty met o.a. dj’s RiPTidE, Donnie & Sjakie Show en Lustige Lola und Weltschmerz.