5 redenen om tv te kijken

1 bewijs

Mythbusters: Hindenburg mystery

Discovery, 18.05-19.05u.

Populair-wetenschappelijk programma waarin Adam en Jamie één van de grootste raadsels van de luchtvaart onderzoeken: ontstond de brand in de Hindenburg door waterstof? En Kari en co. ontmoeten enkele dodelijke diersoorten.

2 boeven

Ocean’s thirteen

SBS6, 20.30-23.15u.

Ocean’s Thirteen is gemaakt als revanche voor het zwakke Twelve. De revanche is geslaagd, de film heeft de lichtheid van Eleven teruggevonden, zonder flauw te worden, zonder gemakzucht. De patronen zijn vertrouwd. De boeven vertonen vertederende zwaktes, terwijl ze alweer een perfecte en geweldloze misdaad volbrengen. Met George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon. (Steven Soderbergh, 2007)

3 Cannes-verslag

Cannes Filmfestival 2010

Ned. 2, 23.50-00.10u.

Verslag door Daphne Bunskoek vanaf het filmfestival in Cannes.

4 Cannes-film

Cinema 2: Le conseguenze dell’amore

Ned. 2, 00.10-01.50u.

Iedereen heeft wel een onbespreekbaar geheim. Maar Titta Di Girolamo heeft er meer dan één. Waarom zou een man van vijftig anders acht jaar in een anonieme hotelkamer in een anonieme stad in het Italiaanse deel van Zwitserland willen wonen? Alleen en zonder werk. Met Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini. (Paolo Sorrentino , 2004)

5 metamorfose

Terminator 2: Judgement Day

ZATERDAG, RTL 7, 20.00-22.30u.

Peperduur vervolg op sf-thriller drijft op weergaloze speciale effecten. Cyborg Arnold Schwarzenegger neemt het op tegen de geavanceerde T-1000, een grote plas kwik die iedere gedaante kan aannemen. (James Cameron, VS).

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 28.