Zonnig

Hoewel de wind rondom een hogedrukgebied boven de Britse eilanden nog steeds uit de frisse noordwesthoek waait, wordt het de komende dagen landinwaarts 18 tot 21 graden. Dit is te danken aan de kracht van de zon. Aan zee is de invloed van het koude zeewater te merken: als de zon schijnt, wordt het op de stranden 15 à 16 graden, maar als er bewolking vanaf de Noordzee binnendrijft, blijft het frisser.

Vanavond en vannacht drijven enkele wolkenvelden vanuit het westen over. Er zijn ook opklaringen, waarin landinwaarts lokaal mistbanken kunnen ontstaan en waarin het plaatselijk kan afkoelen tot 3 graden. Afgelopen nacht werd het in Woensdrecht slechts 2 graden.

Mistbanken lossen morgen snel op en maken plaats voor de zon. Landinwaarts zullen een paar vriendelijke stapelwolken ontstaan. De kust wordt in de loop van de dag gevoelig voor lage bewolking die vanaf de Noordzee komt binnendrijven. Vooral de westelijke Wadden lijken hier gevoelig voor. Bij een matige noordwestenwind wordt het landinwaarts 18 tot 21 graden, aan zee wordt het afhankelijk van de zon 10 tot 16 graden.

In het Pinksterweekeinde blijft vooral de noordkust gevoelig voor lage bewolking of mist vanaf zee. Ook landinwaarts kan de dag grijs beginnen, maar ’s middags komt de zon tevoorschijn.