Sport kort

Chinese werkgever ontslaat Theo de Jong na hulp aan Willem II

TILBURG. Het korte uitstapje naar Willem II is Theo de Jong in China niet in dank afgenomen. Bij terugkeer deze week bij zijn club Tianjin Tedade, waar hij als assistent van hoofdcoach Arie Haan werkzaam was, kreeg de oud-international te horen dat hij was ontslagen. „Het is me kwalijk genomen dat ik eind april zonder toestemming van de club ben afgereisd naar Tilburg om als interim-coach van Willem II te gaan werken”, liet De Jong (62) gisteren weten in het Brabants Dagblad. Onder zijn leiding stelde Willem II de plaats in de eredivisie veilig. (ANP)

Atleet Bolt zegeviert op 100 meter in Korea

DAEGU. Usain Bolt heeft gisteren zijn eerste 100 meter in het nieuwe seizoen gewonnen. De drievoudig olympisch kampioen uit Jamaica noteerde in het Zuid-Koreaanse Daegu een tijd van 9,86 seconden. Achter Bolt, die met 9,58 seconden het wereldrecord in handen heeft, eindigde zijn landgenoot Michael Frater in 10,15. De Amerikaan Mike Rodgers werd derde: 10,18. (AFP, ANP)

Cricketprof Kervezee slaat eerste century

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De jonge Nederlandse cricketprof Alexei Kervezee heeft zijn eerste century gemaakt voor zijn Engelse werkgever Worcestershire. In de vierdaagse wedstrijd tegen Derbyshire maakte de 20-jarige international 130 runs. Hij sloeg onder meer vijftien vieren en drie zessen. Onlangs scoorde Kervezee tegen Leicestershire al eens 99 runs. De in Namibië geboren batsman is de vierde Nederlander die een century op het hoogste niveau in Engeland maakt. Roland Lefebvre (Somerset), Bas Zuiderent (Sussex) en Ryan ten Doeschate (Essex) gingen hem voor.

Villa voor 40 miljoen euro naar Barcelona

MADRID. David Villa (28) gaat naar FC Barcelona. De Spaanse kampioen heeft de aanvaller voor 40 miljoen euro overgenomen van Valencia. Met Valencia werd David Villa dit seizoen derde in de competitie. De aanvaller had met 21 treffers in de competitie een groot aandeel in de doelpuntenproductie. Eerder speelde hij voor Sporting Gijón en Real Zaragoza. (ANP)