Kort nieuws Sport

Voetbalclub Vitesse lijdt een verlies van twee miljoen euro

Arnhem, 20 mei. Voetbalclub Vitesse heeft over het afgelopen seizoen een verlies van twee miljoen euro geleden. Het tekort noodzaakt de club tot ingrijpende maatregelen. „Er wordt onder meer een plafond voor spelerssalarissen ingevoerd dat fors lager ligt dan het huidige niveau”, zegt Maasbert Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen. Vitesse heeft volgens Schouten door de economische crisis te maken met verminderde inkomsten uit televisiegelden en sponsoring. Schouten kondigt aan dat Vitesse wil investeren op twee fronten: de commerciële afdeling en de jeugdopleiding. (ANP)

NEC in problemen door burgemeester

Zeist, 20 mei. Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen dreigt NEC in de problemen te brengen. Door gebrek aan politie wil hij niet dat de club in de eerste helft van augustus een thuiswedstrijd speelt. Het is volgens de regels van de KNVB echter verplicht de competitie met een uit- en thuiswedstrijd te beginnen. De voetbalbond heeft NEC een brief gestuurd met het verzoek alvast op zoek te gaan naar een alternatieve accommodatie. (ANP)

Excuses van Ghana aan speler Ballack

Berlijn, 20 mei. De Ghanese voetbalbond heeft gisteren officieel excuus aangeboden aan de Duitse speler Michael Ballack. Door een tackle van de Ghanese international Kevin-Prince Boateng tijdens de finale om de FA Cup moet Ballack het WK in Zuid-Afrika missen. De kwestie heeft in Duitsland voor opschudding gezorgd. Ghana zit met Duitsland in één poule. De twee landen treffen elkaar op 23 juni in Johannesburg. (ANP)

Voetbal: De Jong ontslagen in China

Tilburg, 20 mei. Het korte uitstapje naar Willem II heeft voor voetbaltrainer Theo de Jong (62) tot ontslag bij zijn Chinese club Tianjin Tedade geleid. De assistent-trainer van Arie Haan werd kwalijk genomen dat hij zonder toestemming in Nederland aan de slag was gegaan. (ANP)

Italië kiest Rome als olympische stad

Rome, 20 mei. De Italiaanse hoofdstad Rome stelt zich kandidaat voor de Olympische Spelen van 2020. Het Italiaans olympisch comité heeft in een stemming Rome verkozen boven Venetië. In 1960 werden de Spelen in Rome gehouden. (ANP)

Voetbalarbiter Blom promoveert

Zeist, 20 mei. De Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom is gepromoveerd naar de elitegroep van de Europese voetbalbond UEFA. Nederland is in die categorie al vertegenwoordigd door Pieter Vink en Björn Kuipers. (ANP)

Oud-voetballer Vos na ziekte overleden

Delft, 20 mei. In een ziekenhuis in Delft is oud-voetballer Harry Vos gisteren overleden. Hij leed aan kanker. De voormalige speler van ADO Den Haag, PSV en Feyenoord werd 63 jaar. Vos speelde 278 wedstrijden in de eredivisie. (ANP)

Phinney wint weer in Olympia’s Ronde

Gendringen, 20 mei. Taylor Phinney heeft gisteren de tweede etappe van Olympia’s Tour gewonnen. De Amerikaanse wielrenner behaalde in Gendringen zijn derde ritzege op rij. Phinney is ook klassementsleider. (ANP)

Verdediger Ooijer moet weg bij PSV

Eindhoven, 20 mei. Voetballer André Ooijer (35) krijgt geen nieuw contract bij PSV. Dat heeft de club gisteren bekendgemaakt. PSV heeft Ooijer wel gevraagd in een andere functie bij de club werkzaam te blijven. (ANP)

Barcelona betaalt 40 mln voor Villa

Madrid, 20 mei. FC Barcelona heeft spits David Villa (28) voor 40 miljoen euro van Valencia overgenomen. De Spaanse topscorer tekent voor vier jaar. (ANP)

Bekerzege Sevilla

Barcelona, 20 mei. Sevilla heeft gisteren de Spaanse beker gewonnen door in de finale Atlético Madrid met 2-0 te verslaan. (ANP)