Kort nieuws Economie

Meer omzet voor brouwer SABMiller

Londen, 20 mei. De op een na grootste bierbrouwer ter wereld, SABMiller, heeft over het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart een omzet behaald van 26,4 miljard dollar (21,1 miljard euro) tegen 25,3 miljard een jaar eerder, een stijging van 4 procent. Dat maakte de eigenaar van onder andere Grolsch en Peroni vandaag bekend. De winst voor belastingen kwam uit op 2,9 miljard dollar, dat is inclusief een buitengewone last van 507 miljoen. De winst kwam daardoor 1 procent lager uit dan vorig jaar. (ANP)

BAM presteert beter dan verwacht

Bunnik, 20 mei. Bouwbedrijf BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan werd verwacht. Wel had het bedrijf nog altijd last van de kwakkelende Nederlandse woningmarkt. De divisie vastgoed schreef als enig onderdeel rode cijfers. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf vandaag bekendmaakte. BAM maakte verder bekend dat bestuursvoorzitter Joop van Oosten op 1 oktober wordt opgevolgd door Nico de Vries. De Vries is sinds 1998 lid van de raad van bestuur en sinds 2007 vice-voorzitter. (ANP)

Deere verhoogt winstverwachting

Moline, 20 mei. De Amerikaanse fabrikant van tractors en combines John Deere heeft gisteren zijn winstverwachting naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht dat de wereldwijde verkoop van bouw- en bosbouwmachines dit jaar met 30 procent zal stijgen. John Deere voorspelt nu voor het gehele gebroken boekjaar 2009/2010 een winst van 1,6 miljard dollar tegen een eerder verwachte 1,3 miljard. In het tweede kwartaal, dat eind april afliep, kwam de nettowinst uit op 547,5 miljoen dollar. Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging met 6 procent omhoog tot 7,13 miljard dollar. (ANP)