7 redenen om uit te gaan

1 festival

Festival a/d Werf

Utrecht: div. locaties. Van 20 t/m 29 mei. www.festivalaandewerf.nl

Festival a/d Werf zoekt de grenzen van het theater op met zowel eigen producties als een internationale programmering. Er zijn meer dan 25 voorstellingen op diverse binnen- en buitenlocaties, plus iedere avond gratis muziekoptredens op het festivalhart de Neude.

2 filmfestival

CinemAsia

Amsterdam: Ketelhuis. Van 20 t/m 30 mei. www.cinemasia.nl

CinemAsia toont de stand van zaken in de Aziatische cinema: van kleine films van onafhankelijke Aziatische makers tot commerciële blockbusters. Dit jaar is het thema ‘Underdog Hero’: hoe de grootste mislukkelingen – tegen alle verwachtingen in – overwinnen.

3 openluchtfilm

LAFF on Tour

Tilburg: Muzentuin. Tijd: 21.45u. Toegang: gratis. www.laff.nl

De openluchtbioscoop van het Latin American Film Festival (LAFF) gaat met een aantal films op tournee door het land en doet vanavond Tilburg aan. Vertoond wordt Ruta del Jaca van Kris Kristinsson.

4 literair

iPoetry Live #4

Utrecht: Moira. Tijd: 20.00u. Entree: 6/10 euro. www.ipoetry.nl

Dichters, muzikanten en columnisten in de nachtclubsetting van theater Moira. Deze keer met onder anderen schrijver en dichter Bernlef en dichteres Lieke Marsman.

5 expositie

Autofficina

Eindhoven: de ruimte van Yksi Expo in het Designhuis. Opening 16.00u. T/m 31 juli. www.autofficina-expo.nl

Een groep jonge Nederlandse ontwerpers creëerde tijdens de designbeurs Salone del Mobile in Milaan een ‘stilleven’ in een vervallen voormalige autogarage. In Yksi Expo is een selectie van deze opstelling te zien.

6 buitenfestival

Tuin der lusten

Ommen: landgoed Junne. Van 20 t/m 23 mei, dagelijks open van 20.30 tot 23.30u. (entree tot 21.30u). www.detuinderlusten.nl

Het festival Tuin der lusten wordt gehouden op landgoederen in het oosten van Nederland en bestaat uit een combinatie van eetbare en beeldende kunst, theater en muziek. Deze achtste editie is op landgoed Junne in Ommen.

7 dance

Rauw presents a night with ... Felix da Housecat @ Klinch

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.00u. Entree: 15 euro. www.melkweg.nl

Onder de titel Rauw presents: A Night With... zal Rauw een plek bieden aan grote artiesten die toevallig in de buurt zijn en niet op reguliere Rauw- data kunnen optreden of draaien. Vanavond is de eerste editie met dj/producer Felix Da Housecat, die ook wel de grondlegger van de ruige electro clash-scene wordt genoemd.