Warme dagen

Eindelijk wordt het warmer, landinwaarts lopen de temperaturen op tot rond 20 graden. Een hogedrukgebied nestelt zich boven de Britse eilanden waardoor het tot en met het Pinksterweekeinde droog en warm blijft.

Vandaag was al een fraaie lentedag met weer wat hogere temperaturen dan gisteren. Alleen op de stranden viel het nog wat tegen. Met een stevige noordwestenwind wordt nog altijd frisse lucht vanaf zee het land opgeblazen. De temperatuur van het zeewater is nog niet hoger dan 10 graden. Vanavond neemt de wind in kracht af. Het blijft ook komende nacht helder en het koelt af naar 3 tot 6 graden landinwaarts.

Morgenochtend begint de dag overal zonnig, met in de vroege ochtend kans op een mistbank in Zeeland. Met veel zon wordt het ’s middags 18 tot 21 graden in het binnenland. Aan zee waait het minder hard en wordt het 14 tot 17 graden.

Vrijdag is het noordelijk kustgebied gevoelig voor lage wolken van zee. Daar blijft het dan fris met 12 tot 14 graden. In de rest van het land schijnt de zon weer uitbundig en wordt het opnieuw een warme dag.

Zaterdag en tijdens Pinksteren beginnen de dagen vaak grijs maar de zon laat zich in de loop van de dag wel weer zien. De temperaturen blijven vrij hoog, tussen 18 en 22 graden landinwaarts. Na Pinksteren wordt het frisser.